Doctor Raluca Najjar - Nutritionist si educator bariatric - RBC Medical - Romanian Bariatric Center - Bariatrie Bucuresti Romania

Raluca Najjar
Nutritionist si educator bariatric

Board Certified Bariatric Educator

Ca nutritionist și educator bariatric, sunt pasionată sa ii ajut pe cei cu care lucrez  să-și atingă obiectivele de sănătate și să-și îmbunătățească calitatea vieții. Cu peste 10 ani de experiență în domeniu, am dezvoltat o înțelegere profundă a relației complexe dintre nutriție, activitate fizică și bunăstare generală. Cred că fiecare persoana este unica și necesită o abordare individualizată pentru a-și atinge obiectivele de sănătate. Prin urmare, sunt dedicată oferirii de îndrumare și suport personalizat fiecărui pacient, luând în considerare nevoile lor specifice, preferințele și contextul cultural.

Valorile mele profesionale se bazează pe compasiune, empatie și respect față de pacientii mei. Cred că o abordare de sprijin necondiționată este esențială pentru a construi încredere și relații solide cu fiecare, ceea ce duce la rezultate mai bune în sănătate. De asemenea, acord importanță educației continue și menținerea la curent cu cele mai recente cercetări și evoluții din domeniu, pentru a oferi îndrumare eficientă și bazată pe dovezi.

În timpul carierei mele, am avut privilegiul de a fi martor la impactul pozitiv pe care nutriția îl poate avea asupra vieților oamenilor. Am ajutat pacientii să-și atingă obiectivele de pierdere în greutate, să gestioneze afecțiuni cronice precum diabetul și bolile cardiovasculare și să-și îmbunătățească bunăstarea generală prin planuri personalizate de nutriție și educație. De asemenea, am avut oportunitatea de a colabora cu alți profesioniști din domeniul sănătății, cum ar fi medici din diverse specialitati, pentru a oferi îngrijire cuprinzătoare pacientilor.

De-a lungul celor 10 ani de experiență în nutriție, am rămas angajat în a rămâne la curent cu cele mai recente cercetări din domeniu prin participarea la conferinte si simpozioane anuale.  Această învățare continuă mi-a permis să integrez practici bazate pe dovezi în munca mea și să ofer îndrumarea cea mai eficientă celor cu care lucrez.

Am inceput prin a studia bazele nutritiei in 2012 la Asociatia Masterclass unde m-am calificat pentru prima data ca tehnician nutritionist, cu drept de libera practica, dupa care am ales sa aprofundez si am urmat cursurile academiei “The Health Sciences  Academy” din Marea Britanie, unde am obtinut diploma de Nutritionist- Terapeut nutritional. Am ales ulterior sa ma ocup de pacientii care trec prin operatii de pierdere in greutate si am urmat un program de fellowship in cadrul American Association of Bariatric Counselors din Statele Unite si in prezent studiez  la Mac- Nutrition Uni.

Am ales să mă specializez și să urmez un master de nutriție bariatrică și să-mi dedic restul carierei servirii oamenilor care au suferit o intervenție chirurgicală bariatrică din multe motive. În primul rând știu cum chirurgia de pierdere în greutate schimbă și salvează vieți. Nu doar viața persoanei care are intervenția chirurgicală este schimbata ci și a familiei și prietenilor ei.  Ajutând o mamă sănătoasă să se poată juca cu copilul ei și să fie un model pentru comportamente alimentare sănătoase este foarte satisfăcător.

Obezitatea nu a fost încă pe deplin recunoscută și acceptată (de către profesioniștii din domeniul sănătății și de comunitate), iar oamenii curajoși care aleg să facă o intervenție chirurgicală de pierdere in greutate merită tot sprijinul de care au nevoie. Îmi place să aud când oamenii primesc un sprijin minunat din partea centrului lor bariatric, mă bucur când au o experiență excelentă și când sunt ghidați cu sfaturi corecte